
نگهداری تصاویر قابل تایید در زمان خاموشی اینترنت

ایوون انگ و آرول پراکاش, WITNESS
مدافعان حقوق بشر، کاوشگران و پژوهشگران و روزنامهنگاران، عموما به گزارشهای مستند دست اولی متکیاند که به دست شاهدان عینی تصویربرداری شده است، تا بتوانند رسالت نظارت و گزارشگری خود را به انجام برسانند و موارد نقض حقوق بشر را مستند کنند. آنها برای حصول اطمینان از اینکه بر اساس اطلاعات درست و دقیق اقدام میکنند، قدمهایی برمیدارند که سنجش اصالت و تایید صحت مستندات دریافتیشان را ممکن میسازد؛ فرآیندی که میتواند بسیار پرزحمت و زمانبر باشد.
به عنوان فردی که مستندسازی میکند، اقدامات سادهای وجود دارند که شما با انجام آنها میتوانید فرآیند درستیسنجی فایلها و مستندات خود را برای دیگران سادهتر کنید، تا بتوان به موقع و به شیوهای موثر از آن استفاده کرد. این قدمهای مهم در زمان خاموشی اینترنت اهمیت بیشتری مییابند.
این موارد را در نظر بگیرید:
- اگر نتوانید بلافاصله فایلهای خود را آپلود کنید، تاریخ انتشار و اطلاعات موقعیت مکانی منتشر شده در شبکههای اجتماعی نمیتواند کمکی به سنجش اصالت بکند و تایید کند که ویدئوی شما در روز مشخصی یا پیش از آن یا در موقعیت مکانی خاصی تصویربرداری شده است.
- اگر دیگران هم نتوانند فایلهای خود را آپلود کنند، ممکن است در مجموع تعداد فایلهای مستند موجود که میتواند راهی برای تایید اصالت ویدئوی شما باشد هم کم باشد.
- اگر لازم باشد ویدئوی خود را چندین بار دست به دست کنید تا به مقصد نهایی برسد، ممکن است رهگیری منبع ویدئو برای دیگران دشوارتر شود.
- اگر لازم باشد که ویدئوی اصلی را از روی گوشیتان به دلایل امنیتی یا کمبود حافظه دستگاه بدون آنکه نسخه پشتیبان (بکآپ) آن را روی کلاود قرار داده باشید حذف کنید، یا اگر لازم شود که از شر موبایلتان خلاص شوید، تایید اصالت ویدئو احتمالا دشوارتر خواهد شد.
- اگر جزئیات مرتبط با ویدئویی خاص را فراموش کنید یا اپلیکیشنی که از آن بهره میگیرید بدون دسترسی به اینترنت قادر به ذخیرهسازی فرادادهها نباشد، دیگران ممکن است در تایید اصالت آن با مشکلاتی مواجه شوند.
ترفندهایی که در ادامه آوردهایم به شما کمک خواهند کرد تا در جریان خاموشی اینترنت بتوانید از ویدئوی خود حراست کنید تا قابلیت درستیسنجی و کارکرد آن به عنوان یک فایل مستند در آینده، حداکثری باشد.
جزئیات کمککننده به تایید اصالت ویدئو را فراهم کنید یا از آنها تصویربرداری کنید

تلاش کنید جزئیاتی را در ویدئوی خود بگنجانید تا کار پژوهشگران و روزنامهنگاران را در آینده برای تایید اصالت ویدئو و تشخیص زمان و مکان آن آسانتر کند. میتوانید از مکانهای شناختهشده و افق شهر و نشانههای خیابانها و پلاک ماشینها، ورودی مغازهها، پرچمها و ساعتها و صفحات روزنامهها برای این منظور استفاده کنید. شما همچنین میتوانید اطلاعات پایه نظیر نام و اطلاعات تماس خودتان (در صورت امن بودن چنین کاری) و ساعت، تاریخ و اطلاعات جیپیاس و موقعیت مکانی را روایت کنید، یا اینکه اینها را روی تکه کاغذی بنویسید و از آن فیلم بگیرید. هرچه جزئیاتی که فراهم میکنید بیشتر باشد، کار کسی که میخواهد اصالت ویدئو را تایید کند حتی اگر شما را نشناسد یا نداند ویدئو از کجا آمده است، آسانتر خواهد شد. نکات مرتبط با بهترین روشها در ثبت، ضبط، ذخیرهسازی و همرسانی را از اینجا ببینید.
توصیف و توضیح / فراداده اضافه کنید
از یکی از اپلیکیشنهای فراوان مستندسازی بهره بگیرید که فراداده پیشرفته را ثبت میکنند و اطلاعات فنی را از روی گوشی شما میگیرند و به شما این امکان را هم میدهند که بتوانید توضیحات تکمیلی خود را به آن بیفزایید. این نکته را مد نظر داشته باشید که در جریان خاموشی و قطعی اینترنت، شما به اپلیکیشنی نیاز دارید که برای ضبط و ذخیرهسازی فراداده نیازی به دسترسی به اینترنت نداشته باشد. برای اطلاعات بیشتر درباره نحوه انتخاب اپلیکیشن مناسب، میتوانید مطلب «آیا باید از این اپلیکیشن مستندسازی استفاده کنم؟» را مطالعه کنید.

تعدادی از فرادادههایی که با ProofMode ذخیره شدهاند.
حتی اگر از اپلیکیشنی تخصصی برای مستندسازی استفاده نمیکنید هم میتوانید اطلاعات تکمیلی را به شکل یادداشت، نقشه یا عکس به موبایلتان اضافه کنید. با استفاده از اپلیکیشن مدیریت فایل دلخواه خود میتوانید ویدئوها را مرتب کنید و اطلاعات تکمیلی را به آن بیفزایید.
مهمترین اطلاعات تکمیلی یک ویدئو، زمان تصویربرداری، مکانی که واقعه در آن رخ داده و منبع آن است (که میتواند نام و اطلاعات تماس خودتان باشد، در صورتی که اضافه کردن آن امنیتتان را به خطر نیندازد).
فراداده را استخراج کنید و آن را به همراه ویدئو (که میتوانید همه آنها را در یک فایل زیپ قرار دهید) سپس با شخص یا اشخاصی که میخواهید به اشتراک بگذارید.

نسخه پشتیبان (بکآپ) تهیه کنید
به صورت منظم از فایلهای تصویری موجود روی موبایلتان، نسخه پشتیبان تهیه کنید. به عنوان مثال میتوانید درایوهای وایرلس یا OTG را به موبایلتان وصل کنید تا حتی بدون دسترسی به کامپیوتر بتوانید بکآپ بگیرید. نکتههایی که در مطلب «بکآپ گرفتن از فایلهای رسانهای موبایل بدون دسترسی به اینترنت یا کامپیوتر» آوردهایم را به دقت مطالعه کنید.
با تهیه بکآپ میتوانید مطمئن باشید که یک کپی از ویدئوهای شما حتی در صورتی که آسیبی به موبایلتان وارد شود یا مجبور شوید آنها را از روی گوشی پاک کنید، جایی در دسترس خواهد بود. در اختیار داشتن یک کپی امن از ویدئوی اصلی شما این امکان را به پژوهشگران یا روزنامهنگارانی که آن را میبینند خواهد داد که بتوانند بعدها اصل ویدئو را از خودتان دریافت کنند (البته اگر بتوانند رد شما را پیدا کنند) و به این ترتیب زنجیره نگهداری از فایل کوتاهتر و کاملتر خواهد بود.

از طریق اوتیجی یا درایو وایرلس از فایلهای روی گوشیتان بکآپ بگیرید.
این نوشته ترجمه این پست وبلاگ از موسسه ویتنس است.